Deze gnocchi maak je supersnel op een doordeweekse dag! Het is een makkelijk gerecht, maar wel echt lekker van smaak. Het voordeel is dat gnocchi heel snel gaar is, en je hebt niet teveel pannen nodig bij dit recept. Eventueel kan je de cherrytomaatjes ook roosteren in de oven, leg de cherrytomaatjes dan in de oven zodra je begint met koken op ongeveer 200 graden met wat zout en olijfolie en je hebt heerlijk zachte tomaatjes uit de oven voor op je gnocchi!

Dit heb je nodig voor 4 personen:

  • 1 pak gnocchi (500 gram)
  • 250 gram gemengde cherrytomaatjes
  • 400 gram diepvries doperwten
  • 1 rode peper
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 gram ricotta
  • parmezaanse kaas
  • zout
  • peper
  • olijfolie
  1. Zet water op voor de gnocchi. Snij de cherrytomaatjes in halfjes. Snipper de ui en snij de knoflook fijn, en fruit deze aan met een goede scheut olijfolie in de koekenpan. Snij ondertussen de rode peper en voeg deze ook toe. Voeg de helft van de doperwten toe en laat dit een tijdje bakken.
  2. Doe ondertussen de ricotta en de andere helft van de doperwten in een keukenmachine en blend dit tot een grove saus. Voeg zout, peper en wat parmezaanse kaas toe naar smaak.
  3. Kook de gnocchi volgens de aanwijzing op de verpakking. Leg de cherrytomaatjes in een grillpan of koekenpan zodat ze een beetje grillen. Voeg de saus toe aan de koekenpan met het doperwt-ui-mengsel en voeg hier vervolgens de gnocchi aan toe. Roer alles goed door elkaar en voeg nog wat zout en peper toe.
  4. Leg de gnocchi op een bord, en leg de gegrilde cherrytomaatjes boven op. En dat is het al! Eet smakelijk!