Een hele mond vol is de naam van dit recept, maar je weet ook meteen waar je aan toe bent. Kies voor dit recept jouw favoriete ravioli, en je tovert een heerlijke maaltijd op tafel.

Dit heb je nodig voor 2 personen:

  • 2 paprika’s
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 courgette
  • 1 teentje knoflook
  • 1 portie vegetarische gehaktballen
  • 1 pakje verse ravioli naar keuze
  • 50 gram ricotta
  • Optioneel: een half pakje mozzarella
  • Zout + peper
  1. Rooster de paprika’s, totdat ze grotendeels zwart geblakerd zijn en stop ze in een plastic zak om af te koelen. Zodra ze wat afgekoeld zijn kan je ze gemakkelijk pellen en in stukjes snijden. Snij ondertussen ook de courgette in blokjes en zet water op voor de ravioli.
  2. Bak de courgette in een koekenpan, en voeg de gehaktballetjes toe zodra de courgette wat kleur krijgt en bak mee.
  3. Meng in een keukenmachine de geroosterde paprika, tomatenblokjes en teentje knoflook tot een saus.
  4. Doe zodra de courgette en gehaktballetjes gebakken zijn de tomaat-paprikasaus in de koekenpan.
  5. Als het water kookt, voeg dan zout en de ravioli toe en hou de kooktijd aan die op de verpakking staat.
  6. Voeg wat water van de pasta toe aan de koekenpan met groente en saus en laat alles even goed opwarmen en borrelen. Voeg de ricotta toe en meng goed door.
  7. Voeg vervolgens de ravioli, zout en peper naar smaak, en de eventuele mozzarella aan de koekenpan en laat dit alles nog heel even op staan. Haal vervolgens van de warmtebron en schep op!