Nu nog in het seizoen, en ik maak er optimaal gebruik van: de pompoen. Deze soep maakte ik voor bij de lunch, door de gember en kruiden erin is dit een heerlijk en smaakvol soepje. Zelf raak ik altijd heel vol van soep, dus ik zou de soep zeker wel als vullend beschrijven. Maar zelfs een bouillonnetje is voor mij soms al vullend, dus ik denk niet dat ik een erg goede jury ben in deze situatie ;). Wel kan ik met zekerheid zeggen dat met een hele flespompoen en tomaten er lekker wat groenten in zitten die we allemaal wel kunnen gebruiken in deze periode van het jaar, en door de lekkere smaak van de soep slurp je ze zo naar binnen!

Dit heb je nodig voor 4 personen:

  • 1 flespompoen
  • 4 tomaten
  • 1 ui
  • 1 theelepel gember
  • 1 liter water
  • 1 bouillonblokje
  • 1/2 theelepel gerookte paprikapoeder
  • 1/2 theelepel venkelzaad
  • puntje ras-el-hanout
  • zout
  • zwarte peper
  1. Snipper de ui en gember. Schil en snij de pompoen in blokjes. Snij bij de tomaten in de onderkant een kruisje en leg deze in een bak, giet hier kokend water overheen en laat de tomaten even zitten. Door het warme water kan je straks de tomatenschil er heel makkelijk af halen.
  2. Fruit de ui aan, en voeg na 2 minuten de gember toe en vervolgens de pompoen. Schil ondertussen de tomaat en snij in stukjes.
  3. Voeg de tomaat toe aan de pan, en vervolgens alle kruiden. Roer dit alles even goed door elkaar, en voeg het water en bouillonblokje toe.
  4. Breng de soep aan de kook, en laat vervolgens 15 minuten rustig pruttelen. Pureer daarna de soep, en proef even of de soep goed op smaak is. Voeg eventueel nog wat extra peper en zout toe.