Dit lekkere recept draai je zo in elkaar, en is vet lekker! We hadden laatst zin in spinazie a la crème, en zo kwam dit recept tot stand. Als je wilt kan je natuurlijk ook verse spinazie gebruiken, blend deze dan wel even zodat het goed mixt met de rijst. Perfect voor doordeweeks dit recept, en toch net even iets anders. 🙂

Dit heb je nodig voor 4 personen:

  • 400 gram champignons
  • 2 uien
  • 1 teen knoflook
  • 750 gram spinazie à la crème
  • 1 bosje peterselie
  • 1/2 theelepel dille
  • 1/2 theelepel sesamzaadjes
  • 1/2 theelepel zout
  • snuf peper
  • scheutje mirin
  • 300 gram rijst
  1. Snij de ui in dunne ringen, de knoflook fijn en de champignons in plakjes.
  2. Bak de ui in een koekenpan, voeg de knoflook en champignons toe na 2 minuten. Bak dit mengsel tot de champignons en uien mooi bruin zijn.
  3. Was ondertussen de rijst, en kook volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de spinazie a la crème langzaam ontdooien in een pan.
  4. Voeg de kruiden, en het scheutje mirin toe aan de champignons en bak dit nog even goed door. Snij ondertussen de peterselie en verbrokkel de feta.
  5. Haal de champignons uit de koekenpan en doe deze in een bakje. Doe in deze pan de gekookte rijst, en bak dit even op. Voeg zodra de spinazie ontdooit is deze toe aan de rijst en meng het goed door elkaar.
  6. Leg op een bord een kwart van de rijst, het champignon-mengsel, wat peterselie en feta. Eet smakelijk!