Dit lunchbroodje is echt een feestje, en zet je zo in elkaar! Doordat we nu een maand vegan eten was ik in de AH op zoek naar vegan beleg, en kwam ik zo door een aantal producten op het idee om dit broodje in elkaar te zetten. Er lagen een aantal producten in de schappen met een Mexicaans/Tex-Mex thema. Wij zijn dol op de smaak van de (Tex-)Mexicaanse keuken dus de keuze was snel gemaakt om hier een broodje van te maken! Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om het broodje met echte kaas te maken.

Dit heb je nodig voor 2 personen:

  • Broodje naar keuze, ik had de ‘robuust demi baguette’ van AH door midden gesneden voor 2 personen
  • 1 pak Garden Gourmet Sensational Filet Pieces Mexican Seasoning. Als je deze niet kan vinden in de winkel dan kan je ook vega kipstukjes kopen. Marineer deze met wat gerookte paprikapoeder, knoflookpoeder en zout. Dan kom je goed in de buurt van de smaak.
  • 5 – 7 cherrytomaatjes
  • halve avocado
  • 2 plakken vegan cheddar
  • AH plantaardige cashewspread sweet jalapeño
  1. Bak de broodjes af zoals op de verpakking beschreven staat.
  2. Bak ondertussen de Garden Gourmet stukjes in een pan tot ze zo goed als klaar zijn, scheur de vegan cheddar in stukken en verdeel deze over de kip stukjes in de pan. Zet eventueel een deksel op de koekenpan en laat de cheddar smelten.
  3. Snij ondertussen de avocado in dunne plakjes, en de cherrytomaatjes door midden.
  4. Snij de broodjes open zodra deze klaar zijn, smeer er een ruime hoeveelheid van de cashewspread op, leg daar vervolgens de avocado op, verdeel de stukjes met gesmolten cheddar erover en als laatste leg je de cherrytomaatjes bovenop. Leg de bovenkant van het broodje er weer op en je hebt een heerlijk lunchbroodje! Eet smakelijk!