Wat doe je als je 8 eieren over hebt, ongebruikte groente en verse kruiden? Het klinkt misschien als het begin van een flauwe grap, maar deze frittata zou ik geen grap willen noemen. Als je een beetje tijd over hebt is dit een hartstikke makkelijk gerecht, waar je die laatste groente en kruiden restjes uit je koelkast mee op kan maken. Het enige wat je extra nodig hebt zijn eieren. Ik gebruikte zelf in dit recept aardappels, bevroren doperwtjes, paprika’s en tomaten die ik over had. Maar het heet natuurlijk niet voor niks een restjes-frittata en je kan er hartstikke veel groenten in kwijt, denk bijvoorbeeld aan wortel, mais, spinazie, broccoli, sperziebonen, etc. Je kan dus voor dit recept de groenten die ik in het recept gebruik vervangen voor je eigen restjes. 🙂

Dit heb je nodig voor 4-6 personen (afhankelijk of je het als lunch of diner eet):

  • 8 eieren
  • 2 paprika’s
  • 2-3 kleine aardappels
  • 6 tomaten
  • 300 gram doperwten
  • Verse kruiden zoals peterselie, fijn gesneden
  • peper en zout
  1. Verwarm de oven voor op 150 graden als je tomaten hebt. Snij de tomaten in plakken, leg op een met bakpapier beklede ovenplaat en besprenkel met olijfolie, peper en zout. Zet voor 30-40 minuten in de oven. Haal eruit en verhoog de temperatuur naar 200 graden.
  2. Snij alle groente klein. De zachte groente zoals paprika’s in dunne reepjes, de hardere groente zoals aardappels in kleine blokjes. Zet een ovenbestendige koekenpan op het vuur met wat olijfolie. Als je geen ovenbestendige koekenpan hebt kan je een gewone koekenpan met bijbehorende deksel gebruiken.
  3. Bak de groente voor in de koekenpan totdat ze zachter zijn, en maak aan met peper en zout. Meng ondertussen in een kom de eieren met peper en zout, en de verse kruiden.
  4. Voeg de eieren toe aan de koekenpan en verdeel het ei-groentemengsel goed over de pan. Leg de tomaten (als je deze hebt) in de pan oven het ei-mengsel en laat 5 minuten op laag vuur staan. Doe vervolgens de koekenpan in de oven voor ongeveer 10 minuten op 200 graden. Of doe de deksel op de pan en laat op het lage vuur staan. Zodra het ei aan de ovenkant van de frittata gestold is haal je het gerecht uit de oven/van het vuur en laat afkoelen voordat je het in stukken snijdt. Eet smakelijk!