Je hebt verschillende manieren om naan te maken, zelf gebruik ik meestal dit recept op een doordeweekse dag. Dit is niet de officiĆ«le manier, maar het is snel en absoluut lekkerder dan de voorverpakte naan uit de winkel. Je hebt het deeg zo gemaakt, en bakt het brood in de pan waardoor je er relatief weinig tijd aan kwijt bent, maar de smaak en textuur is top! 

Voor dit recept waar je 4 stuks naan mee maakt, heb je nodig: 

  • 275 gram zelfrijzend bakmeel
  • 200 gram yoghurt 
  • goede snuf zout
  • ‘toppings’, ik gebruik zelf vaak een combinatie van knoflookpoeder & gedroogd korianderblad
  • (kokos)olie
  • deegroller & koekenpan

Hoe je het maakt:
1. Doe het zelfrijzend bakmeel, yoghurt en het zout in een kom en meng dit goed met elkaar tot er een consistent bal deeg ontstaat. 
2. Haalt het deeg uit de kom en verdeel het in 4 gelijkmatige stukken. Verhit ondertussen de (kokos)olie in de koekenpan.
3. Bestuif vervolgens een werkblad met wat bloem/zelfrijzend bakmeel en rol 1 stuk uit tot ongeveer een halve cm dikte.
4. Leg het uitgerolde stuk deeg in de hete olie en bak het aan beide kanten tot het een mooie goudbruine kleur heeft. Het is normaal dat er bubbels ontstaan, dat wil je juist!
5. Als beide kanten goudbruin zijn, haal dan de naan uit de pan en strooi er wat knoflookpoeder en korianderblad overheen naar smaak.
6. Herhaal stap 3 t/m 5 met de andere 3 deegstukken en je hebt 4 heerlijke stukken naan!