Wat heb je nodig:

  • 250 gram pompoen
  • 125 gram ongezouten boter
  • 250 gram bloem
  • 220 gram suiker
  • 3 eieren
  • 1 theelepel baking soda
  • 50 gram ongezouten walnoten
  • zout
  • kaneel
  • kardemom
  1. Verwarm de oven voor op 175 graden (hetelucht) en vet een cakeblik in. Schil de pompoen, snij het in stukjes en kook het voor 15 minuten. Giet af en laat koelen.
  2. Pureer de pompoen in een keukenmachine tot het een goede puree is. Hak de walnoten grof. 
  3. Meng de boter, samen met de suiker en voeg als deze gemengd zijn de eieren toe en klop tot een gladde massa. 
  4. Voeg dan vervolgens de bloem, baking soda en een snuf zout toe aan de suiker-ei-boter massa en meng dit goed door elkaar. Spatel als laatste de pompoen en walnoten door het deeg. 
  5. Doe het deeg in het cakeblik en zet de cake 55-65 minuten in de oven. Test met een sateprikker of de cake gaar is en haal hem vervolgens uit de oven. Laat nog 10-15 minuten afkoelen in blik en haal de cake er vervolgens uit en laat volledige afkoelen.