Dit heb je nodig voor 2 personen (ruime portie):

  • 250 gram ricotta
  • 200 gram tipo 00 bloem
  • 2 eieren
  • 300 gram kastanjechampignons
  • 160 gram vegetarische speckjes
  • 3 zoete puntpaprika’s
  • handjevol cherrytomaten
  • citroen
  • zachte geitenkaas
  • zout + peper
  • olijfolie

Zo maak je het:

  1. Maak eerst het deeg voor de pasta door de bloem en eieren met elkaar te mengen. Kneed het heel stevig door elkaar heen en leg vervolgens het deeg in folie in de koelkast.
  2. Verwarm de oven op 220 graden. Snij 2 puntpaprika’s in grote stukken en leg ze in de oven voor ongeveer 20 minuten tot ze een beetje geblakerd zijn. Laat afkoelen.
  3. Snij de kastanjechampignons fijn, en bak ze op in een koekenpan tot ze het grootste deel van hun vocht verloren zijn. Voeg dan vervolgens de (vega) spekjes toe en laat alles even goed door bakken. Zet vervolgens in een bakje in de koelkast om iets af te koelen.
  4. Doe in een keukenmachine de ricotta samen met de geitenkaas en klop dit op. Meng er vervolgens het champignon-spek mengsel doorheen, en breng op smaak met peper en eventueel nog wat zout. Zet dit weer in de koelkast om af te koelen.
  5. Haal het pastadeeg uit de koelkast en rol het uit met een pastamachine of met een deegroller. Afhankelijk van hoe breed je pastabladen zijn kan je 1 pastablad gebruiken en deze dubbel vouwen met ravioli vulling, of je legt de vulling op 1 blad en je legt er een 2e blad boven op. Leg op 1 pastablad ongeveer een theelepel champignon-mengsel per ravioli, hou ongeveer 0,5-1 cm tussen de vulling en leg er vervolgens een 2e pastablad bovenop. Smeer wat water op het deeg tussen de vulling en druk stevig aan. Snij vervolgens de ravioli uit en druk aan met een vork, of als je een speciale vorm hebt om ravioli te maken, gebruik dan deze.
  6. Zet een pan met water op en breng aan de kook. Snij ondertussen 1 zoete muntpaprika in stukje en bak dit op, snij ook de cherrytomaatjes door midden. Doe als het water kookt de ravioli in de pasta en kook ongeveer 3 a 4 minuten. Giet af, en hou een half kopje pastawater achter.
  7. Maak als laatste de zoete puntpaprika saus door de paprika en sap van een citroen te mengen in de keukenmachine, voeg vervolgens wat pastawater toe om het tot een mooie pastasaus te mengen.