Om eens een keer net iets anders te maken met pompoen, koos ik dit keer om pompoen met couscous te bereiden. Er zijn enorm veel lekkere gerechten met pompoen uit de Midden-Oosterse keuken. Pompoen werkt echt geweldig met kruiden zoals Ras el Hanout, waarmee de zoetige smaak van de pompoen goed naar voren komt. En met de cherrytomaat-yoghurtsaus krijgt het recept een frisse kick. Zo maak je het helemaal af!

Dit heb je nodig voor 4 personen:

  • 1 flespompoen
  • 1 aubergine
  • 1 bakje cherrytomaatjes (250 gram)
  • 2 pakjes vegetarische stuckjes kip van de Vegetarische slager
  • 250 gram couscous
  • 200 gram griekse yoghurt + aantal lepels voor marinade
  • snuf chilivlokken
  • zout
  • peper
  • 1 theelepel Ras el Hanout
  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • snuf kerrie
  • snuf knoflookpoeder
  • olijfolie
  • amandelschaafsel

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de aubergine in stukken, haal de schil van de pompoen, ontpit deze en snij ook in stukken. Meng de groenten met olijfolie, zout, peper en de Ras el Hanout. Leg op een bakplaat en zet in de voorverwarmde oven voor 30-35 minuten, of tot de aubergine en pompoen gaar zijn.
  2. Maak de couscous zoals op de verpakking aangegeven.
  3. Marineer de vegetarische kipstuckjes. Doe ze in een schaal, met het paprikapoeder, kerrie, knoflookpoeder en een paar lepels van de Griekse yoghurt. Meng dit goed met elkaar en laat even apart staan.
  4. Terwijl de kipstuckjes rusten: Doe de cherrytomaatjes ongesneden in een kleine ovenschaal, voeg hier royaal olijfolie, peper en wat chilivlokken aan toe naar smaak. Zet in de oven bij de andere groenten.
  5. Bak de kipstuckjes in een koekenpan. Haal de groenten en de cherrytomaatjes uit de oven zodra deze klaar zijn. De cherrytomaatjes moeten goed warm zijn en gebarsten.
  6. Leg een schaaltje klaar en doe hier de 200 gram yoghurt in, voeg hier de cherrytomaatjes aan toe, samen met het losgekomen tomatensap en olijfolie die nog in de ovenschaal zitten.
  7. Doe de groenten, couscous, kipstuckjes, en amandelschaafsel op een bord en top af met het cherrytomaat-yoghurt mengsel. Geniet van je couscous met aubergine, pompoen en cherrytomaatjes!