Ik heb soms een haat-liefde relatie met salades. Goed gevulde salades bij lunchplekjes of restaurants vind ik over het algemeen hartstikke lekker, maar ik zou ze niet snel als eerste optie kiezen en thuis salades maken vind ik helemaal een uitdaging. Want hoe zorg je er nou voor dat de salade niet na 2 happen al gaat vervelen omdat je alleen maar sla proeft? Daarom vond ik het voor mezelf een uitdaging om een makkelijke en toch smakelijke salade te maken. Daar is deze aubergine salade uitgekomen, en ik vind het absoluut een salade die voor herhaling vatbaar is en helemaal niet gaat vervelen. Wil je deze salade nou ook maken? Kijk snel hier onder voor het recept.

Dit heb je nodig voor ongeveer 2 personen:

  • 1 aubergine
  • 1 zakje sla naar keuze (ik gebruikte een gemengde sla)
  • 250 gram cherrytomaatjes
  • 1 komkommer
  • 1 pakje vegetarische kip of andere kleine vega stukjes
  • 75 gram mozzarella in kleine blokjes gesneden
  • 1 bosui in ringetjes
  • 1 teentje knoflook
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel balsamico azijn
  • rasp en sap van een halve citroen
  • peper, zout, paprikapoeder
  1. Snij de aubergine in blokjes. Doe het in een kom met een halve theelepel paprikapoeder, teentje knoflook, zout, peper en wat olijfolie. Meng dit allemaal goed door elkaar en doe het vervolgens in een koekenpan, bak dit even aan.
  2. Snij ondertussen de tomaat en komkommer in kwartjes.
  3. Voeg de vega stukjes toe aan de pan met de aubergine en laat deze meebakken tot alles mooi gebruind is.
  4. Maak de dressing voor de saus: doe 3 eetlepels olijfolie, de rasp en sap van de citroen, bosui, en balsamicoazijn in een schaal en meng dit goed door elkaar. Voeg vervolgens zout en peper toe naar smaak.
  5. Doe de sla in een schaal, voeg de tomaat, komkommer, aubergine mengsel, mozzarella en als laatste de dressing toe, en voilĂ  je bent al klaar!