Dit is een heerlijk recept, gevuld met bonen, groenten en vrolijke kleuren. Het duurt iets langer om te maken, en heeft verschillende componenten maar juist daardoor gaat de maaltijd echt niet vervelen.

Dit heb je nodig voor 4 personen:

  • 250 gram rijst (ik gebruikte zwarte rijst, deze lag nog in mijn voorraadkast maar witte rijst is ook top)
  • 1 gele paprika
  • 1 rode paprika
  • 2 zoete aardappels
  • 1 grote ui
  • 1 klein blikje mais
  • 1 blik zwarte bonen
  • 1 komkommer
  • 1 avocado
  • 1 jalapeno
  • 15 gram koriander
  • 2 eetlepels yoghurt
  • 100 gram feta
  • 50 gram geraspte kaas
  • zout
  • peper
  • paprikapoeder
  • 1 laurierblaadje

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de zoete aardappels in blokjes, en de ui en paprika in reepjes. Leg deze allemaal op een ovenplaat. Besprenkel met olijfolie, peper, zout en 1/2 theelepel paprikapoeder. Zet in de oven tot ze gaar zijn, ongeveer 30 minuten.
  2. Was de rijst en zet op om te koken.
  3. Giet de zwarte bonen af en bak ze voor 5 minuten in een koekenpan met wat olie. Doe er dan zo’n 250 ml water bij en laat nog een paar minuten doorkoken met het laurierblaadje. Pureer vervolgens de zwarte bonen met een stampot-stamper grof, meng de geraspte kaas door de puree en breng op smaak met zout en peper. Als de puree iets te dik is kan je er een beetje water doorheen mengen.
  4. Snij de jalapeno in kleine stukjes. Bak de mais met de jalapeno in een koekenpan totdat de mais een beetje bruin wordt.
  5. Doe in een keukenmachine de avocado, yoghurt en korianderblaadjes. Meng dit tot een saus, en breng op smaak met peper en zout. Snij de komkommer in kwartjes.
  6. Doe een kwart van de rijst op een bord, voeg de ovengroenten, mais, zwarte bonen toe. Doe vervolgens een kwart van de feta, wat komkommer en een kwart van de avocadosaus er overheen en je kan aan tafel!