Hallo daar! Ik heb vandaag weer een lekker recept klaar staan. De doperwtjes, met halloumi en citroen zorgen voor een feestje op je bord. De frisse smaken zijn perfect voor de aanstaande lente! Ook vet makkelijk voor doordeweeks, want je draait dit recept in een half uur in elkaar. Zo maak je het.
Dit heb je nodig voor 4 personen:
- 1 courgette
- 2 knoflook teentjes
- 1 ui
- 250 gram orzo
- 400 gram doperwtjes uit de vriezer
- 1 citroenÂ
- 1 pakje halloumi
- Zout, peper, klein snufje gedroogde munt
- Geraspte parmezaan naar smaak
Zo maak je het:
- Haal de doperwten een half uur tot uur uit de vriezer om ze een beetje te ontdooien.
- Snij de courgette in kwartjes, snipper de ui en haal de knoflook door een knoflookpers. Zet water op voor de orzo, en kook de orzo zoals op de verpakking staat.
- Bak de ui in een koekenpan met olijfolie, tot de ui zacht en glanzend is. Voeg vervolgens de courgette toe en de knoflook en bak het geheel.
- Snij de halloumi in plakjes.
- Doe de doperwtjes in een blender en pulse een aantal keer tot er een grove mix ontstaat. Voeg rasp van de citroenschil, citroensap en een beetje olijfolie toe aan de blender met doperwten en mix dit nog kort door elkaar.
- Voeg het doperwtenmengsel toe aan de koekenpan en mix het met de courgette.
- Bak ondertussen de halloumi in een andere pan tot deze aan beide kanten goudbruin is.
- Voeg de orzo toe aan de doperwten en courgette in de koekenpan, voeg hier naar smaak zout, peper, een klein beetje gedroogde munt en de parmezaan aan toe.
- Verdeel de orzo over 4 borden, en leg hier de halloumi boven op. En voila!