Dit heb je nodig voor 4 personen:

  • 1 flespompoen
  • 3-4 zoete aardappels
  • 4 kleinere aardappelen
  • 250 gram cherrytomaten
  • 40 gram roomboter
  • 15 gram pijnboompitten
  • 3 teentjes knoflook
  • parmezaanse kaas
  • olijfolie
  • peper, zout, paprikapoeder
  • vleesvervanger, bijvoorbeeld de crispy sticks van Valless
  1. Warm de oven voor op 200 graden. Schil de zoete aardappel, aardappel en flespompoen. Snij de zoete aardappel, aardappel en flespompoen in kleine stukjes. Leg het allemaal op een bakplaat, voeg olijfolie, zout, peper en 3 kwart theelepel paprikapoeder toe en meng alles door elkaar. Voeg 2 ongepelde knoflookteentjes toe. Zet de groenten in de oven.
  2. Snij ondertussen de tomaatjes door de helft. Als de groenten 20 minuten in de oven hebben gestaan, verhoog dan de temperatuur naar 215 graden en voeg de tomaatjes toe aan de ovengroenten. Laat nog zo’n 10-15 minuten bakken.
  3. Snij het overgebleven knoflookteentje in 2. Smelt ondertussen de roomboter in een steelpan, voeg de 2 delen knoflook toe en laat deze even in de roomboter bakken. Bak ondertussen de vleesvervanger in een koekenpan volgens de aanwijzingen. Haal de knoflook uit de steelpan, en voeg de pijnboompitten toe. Laat dit nog even koken zodat de boter wat bruin wordt en nootachtig ruikt.
  4. Haal de groenten uit de oven, verder het over 4 borden, verdeel hier de pijnboompitboter over, leg de vleesvervanger boven op en rasp als final touch wat parmezaanse kaas over het bord.