Het voelt als herfst, en als het herfst is krijg ik enorm veel zin in pompoen. Van deze gezellige groente kan ik geen genoeg krijgen, en ik ben dan ook altijd weer heel blij als het terug is in het seizoen. Deze pompoenpasta is dan ook een perfect begin-van-de-herfst-recept. Laat je even weten wat je er van vindt?

Dit heb je nodig voor 4 personen:

  • 1 oranje pompoen
  • 1 teentje knoflook
  • 250 gram cherrytomaates
  • 1 pakje salie (15 gram)
  • 300 gram pasta
  • 50 gram ongezouten boter
  • 250 gram ricotta
  • 75 gram parmezaanse kaas
  • 2 handjes walnoten
  • olijfolie
  • peper & zout

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de pompoen door de helft, verwijder de pitten en snij de helft in dunne plakken met schil. Leg deze op een ovenplaat met de cherrytomaatjes, doe hier olijfolie en zout + peper over. Leg dit 20-30 minuten in de oven. Schil de andere helft van de pompoen en snij in blokjes. 
  2. Zet ondertussen een pan op met water, breng het aan de kook en doe de pompoen in blokjes in de pan. Kook deze 10-15 minuten tot de pompoen zacht is en giet af. 
  3. Kook de pasta volgens het bereidingsadvies en hou wat pastawater apart.
  4. Meng in een keukenmachine de pompoenblokjes, ricotta, parmezaanse kaas, knoflook. Als dit alles met elkaar gemengd is, voeg dan een beetje pastawater toe tot het een sausachtige structuur heeft. 
  5. Bak de walnoten kort op in een koekenpan tot ze knapperig en een beetje gekleurd zijn.
  6. Smelt 50 gram boter in een steelpannetje, doe zodra dit gesmolten is de salie erbij en laat kort pruttelen. Haal zodra de boter bruin kleurt en geurt de salie eruit en laat de gesmolten boter een beetje afkoelen. 
  7. Voeg de pasta samen met de saus, en warm het kort op als het een beetje is afgekoeld. Leg de pompoen en tomaat uit de oven boven op, en maak af met de salieboter en walnoten.