De basis van deze cheesecake komt van dit recept van de website Uit Pauline’s Keuken met de nodige aanpassingen om er de juiste sinaasappel en kaneel smaken aan te geven. Nu vind ik een klassieke cheesecake al een enorm feest, maar de toevoeging van sinaasappel en kaneel maakt het extra lekker! Deze cheesecake is niet enorm moeilijk om te maken. Het kost je voornamelijk wat tijd omdat de cheesecake heel langzaam over een langere periode gaart in de oven. Probeer deze tijd niet in te korten door de taart op een hogere temperatuur te bakken, daar wordt de taart niet lekkerder van! Even geduld, en dan heb je een heerlijke taart op tafel! 

Dit heb je nodig:

  • 80 gram kaneelkoekjes
  • 60 gram digestive biscuits
  • 600 gram roomkaas
  • 165 gram suiker
  • 1 zakje vanille suiker
  • de rasp van 3 sinaasappels
  • sap van 1 sinaasappel
  • 3 eieren
  • 125 gram zure room
  • 2 tl maizena
  • 2 tl kaneel 
  • 50 gr gesmolten boter
  • springvorm van 22 cm

1. Verwarm de oven voor op 140 graden (hete lucht) of 155 graden (conventionele oven).
2. Bekleed de bodem van de bakvorm met bakpapier en vet de randen in met boter. 
3. Smelt de boter, en verkruimel de koekjes in een keukenmachine of met een deegroller. Meng de boter met de verkruimelde koekjes en 2 theelepels kaneel, en doe dit mengsel in de springvorm en druk goed aan. Zet de springvorm met de bodem in de koelkast en laat opstijven. 
4. Meng in een keukenmachine of met een mixer de roomkaas, suiker, vanillesuiker, zure room en de sinaasappel rasp en sap goed door elkaar. Voeg vervolgens een voor een de eieren toe. Voeg tot slot de maizena toe en meng nog even goed.
5. Giet de cheesecake vulling op de gekoelde bodem en zet het voor 60-65 minuten in de oven. De cheesecake is klaar is als die nog een beetje wiebelig is. Laat de taart vervolgens nog 2 uur in de oven staan met de deur op een kier. 
6. Laat de cheesecake nog een nachtje in koelkast opstijven en dan is die gereed!
Extra stap: wil je ook deze gekonfijte sinaasappelschijven op je cheesecake? Halveer dan dit recept en volg de stappen.